وردپرس چیست ؟ و چرا با وردپرس سایت بسازیم ؟افزونه و قالب وردپرس چیست ؟
در این آموزش قصد داریم تا به معرفی سیستم مدیریت محتوای وردپرس بپردازیم.اغلب برای کاربرانی که قصد ورود به دنیای وردپرس دارند این سوال پیش می اید که وردپرس چیست ؟چه ویژگی هایی دارد؟ چه سایتهایی میتوان با ان راه اندازی کرد ؟ تا بتوانند یک سیستم مدیریت محتوای مناسب برای خود انتخاب کنند.
وردپرس چیست ؟
به زبان ساده :
وردپرس عبارت است از یک سیستم مدیریت محتوای سایتساز برای ایجاد سایت هاو بلاگ هامیباشد. ابتدا به صورت سیستم رایگان وبلاگنویسی بود که امکانات خوبی را در اختیار وبلاگ نویسان قرار میداد و سپس به صورت یک سامانه مدیریت محتوا برای مدیریت محتوای سایتها معرفی شد.
به دلیل انعطاف بالایی که سیستم مدیریت محتوای وردپرس دارد میتوانید با ان اقدام به راهاندازی هر نوع وبسایت با وردپرس نمایید.
برای راهاندازی وردپرس کافی است تا آخرین نسخه از این سیستم مدیریت محتوای محبوب را دانلود کرده و سپس با تهیه هاست و دامنه مناسب اقدام به نصب و راهاندازی آن کنید.
دانلود وردپرس : دانلود آخرین نسخه وردپرس (فارسی)
به زبان حرفه ای تر :
وردپرس عبارت است از یک نرمافزار متن باز و رایگان تحت وب که در دسته CMS ها که مخفف (Content Management System) میباشند قرار دارد.
همانطور که در بالا اشاره کریدم وردپرس به دلیل رایگان و متن باز بودن میتوان جزو دسته نرمافزارهای دنیای آزادقرار داد. و به این معنی است میتوان هر نوع شخصی سازی بر روی وردپرس انجام داده و سایت دلخواه خود را با استفاده از ان طراحی و پیاده سازی کنید.
وردپرس با استفاده از زبان برنامه نویسی PHP ساخته شده و توسط Mysql نیز پشتیبانی میشود.توسعهدهندهٔ اصلی وردپرس مت مولنوگ بوده است و از آن پس وردپرس با سرعت و پیشرفتی قابل ملاحظه تبدیل به معروفترین و پرکاربردترین ابزار ساخت وبلاگ و سایت بر روی هاست شدهاست.
طراحی ظاهر و قالب وردپرس :
پوسته وردپرس، قالب وردپرس یا همان WordPress theme طرح ظاهری وبسایت شما را تشکیل میدهند.همان قالب وب سایت شماکه کاربران میبینند.
برای اینکه برای سایت وردپرسی خود قالب مناسب انتخاب کنید، با جستجوی دانلود قالب وردپرس در گوگل، می توانید سایتهای مناسبی رو پیدا کنید و خوشبختانه وردپرس در سایت رسمی خود که با آدرس wordpress.org در دسترس میباشد که شامل منبع عظیمی از انواع قالبها و پوستههای وردپرسی میباشد که بر اساس دستهبندی و فیلترهای مناسب در آن میتوانید اقدام به جستجوی هرگونه قالب وردپرس همچون خبری، فروشگاهی، شخصی، شرکتی و… کرده و از آنها استفاده کنید.
افزونه ها در ورد پرس :
علاوه بر سفارشی سازی ظاهر سایت خود میتوانید هر نوع بخش دیگری را به وردپرس برای موارد گوناگون اضافه کنید که در این صورت پلاگینهای وردپرس و یا همان افزونه وردپرس به شما کمک خوبی خواهند کرد.
افزونه وردپرس را میتوان به عنوان بستههای نرمافزاری کوچکتر در وردپرس در نظر گرفت که با قرارگیری در وردپرس میتوانند به عنوان یک مکمل عمل کنند و با برنامهنویسی خاصی که بر روی آنها صورت گرفته است وظیفه خاصی را انجام میدهند.
افزونههای وردپرس نیز مانند قالب وردپرس به صورت رایگان شامل یک منبع عظیم میباشند که میتوانید با جستجو بر اساس دستهبندی و فیلترهای خاص و با مراجعه به صفحات هر افزونه به ویژگیهای آنها و کاری که انجام میدهد دسترسی داشته باشید و از آنها استفاده کنید. برای دسترسی به مخزن افزونههای وردپرس میتوانید به آدرس wordpress.org/plugins مراجعه کنید.
وردپرس و موتور های جستجو :
وردپرس به گونهای طراحی و کدنویسی شده است که با موتورهای جستجو نظیر گوگل به صورت استاندارد و بسیار مناسبی بهینهسازی شده است . بر همین اساس در میان CMS های موجود به جرئت میتوان گفت که وردپرس از نظر SEO و یا همان بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو بهتر عمل کرده و بر همین اساس یک گزینه عالی برای راهاندازی وبسایت خواهد بود،
بنابراین پیشنهاد میکنم اگر قصد استفاده از وردپرس برای وب سایت خود دارید و افزایش میزان بازدیدها از طریق موتورهای جستجو برایتان اهمیت دارد، حتما کار طراحی پوسته ی خودتان را به کسانی بسپارید که سئو و بهینهسازی قالب را مدنظر قرار داده و به صورت بهینه و بالاترین سطح ممکن از آن استفاده کند.
جمع بندی نهایی :
در این مقاله از دها وب با وردپرس آشنا شدیم و دانستیم که وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای سایتساز است که با استفاده از آن میتوان اقدام به طراحی و ساخت سایت کرده و با استفاده از قالب وردپرس و افزونه وردپرس که این سیستم در اختیار ما میگذارد میتوانیم برای نمایش هر نوع محتوا و اطلاعاتی در سایت وردپرسی خود بپردازیم. علاوه بر این با سئو و بهینهسازی وردپرس آشنا شدیم و دیدیم که وردپرس در میان CMS های موجود از سئوی بالاتری برخوردار است و به همین دلیل بهترین گزینه برای ما خواهد بود تا در طراحی خود از آن استفاده کرده و با ایجاد یک رابطه گرم و صمیمی در موتورهای جستجو ترافیک بالاتری را ازآن خود نماییم.
دیدگاه ها